Virusvarsel mot Spotify
Teknofil

Virusvarsel mot Spotify

McAfee oppdaterte nylig sitt antivirusprogram for å gi bedre sikkerhet til sine kunder. For de musikkglade var ikke oppdateringen like hyggelig.

Fant mistenkelig kode
Etter oppdateringen begynte nemlig anitvirusprogrammet McAfee å advare mot musikktjenesten Sportify. Ifølge Mcafee skjulte Spotify viruset W32/IRCbot.gen.z i sitt program. Dette medførte at mange opplevde at Spotify ble satt i karantene og programmet sluttet å fungere ifølge svenske IDG.

McAfee fikk kort tid etter oppdateringen vite om problemet og gjennomførte en analyse av resultatene. Mange fryktet en stund at Spotify inneholdt skjulte virus, det viste seg derimot ikke å stemme. McAfee gikk ut og bekreftet at det var deres oppdatering det var noe feil med i dette tilfellet.

Rettet opp problemet
McAfee fikk kjapt rettet opp i problemet og det skal nå være uproblematisk å oppdatere antivirusprogrammet samtidig som du ønsker å bruke Spotify. Problemet lå trolig i en kode i spotifyprogrammet som lignet litt vel mye på koden som brukes for å finne nettopp dette viruset.

Sliter du med sikkerheten på din maskin? Slik rensker du opp i maskinen din.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen