Virustrusselen for mobiler øker

Foto: Istockphoto.com/Angelfire
Foto: Istockphoto.com/Angelfire

I måneden rundt årsskiftet gjennomførte antivirusprodusenten McAfee en stor undersøkelse for å kartlegge hvor utsatt operatørene var for mobilvirus.

Selv om det fremdeles ikke finnes mange eksempler på alvorlige virus, er resultatene interessante.

Ifølge undersøkelsen har nemlig hele 83 prosent av alle mobiloperatører opplevd at virusangrep har rammet abonnentene deres, mens 85 prosent har planer om å installere kraftigere beskyttelse mot mobilvirus i nettverksprogramvaren sin.

Fem ganger flere innrapporteringer
Om det skyldes at mobilbrukerne er mer oppmerksomme på virus, eller at virusene rett og slett har blitt mer alvorlige, og dermed lettere å oppdage, er uvisst, men antall rapporterte angrep har også femdoblet seg fra 2005 til 2006.

Det er som vanlig grunn til å være kritisk til informasjonen, ettersom det stort sett er de store antivirus-selskapene som roper høyest, mens verken operatører, produsenter eller andre tjenesteleverandører har slått alarm.

Likevel er det ingen grunn til å tvile på at mobilvirus er en trussel som er i vekst, og at det en gang i fremtiden vil være nødvendig med programvare som beskytter telefonen din. Utviklingen går med andre ord samme veien som den i sin tid gjorde i PC-verdenen. Det er kanskje en idé å sette seg inn i OpenMoko eller andre mobile Linux-løsninger først som sist.

(Kilder: McAfee, Gulf News)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen