"Virusbeskyttelse" i Athlon 64 og Prescott


AMD Athlon 64 3400+


"Buffer overflow"-angrep, der programmer sniker seg inn i CPU-bufferminnet og uhemmet dupliserer data som overskriver alt annet, utgjør over 50 % av alle "sikkerhetsoppdateringene" fra både Microsoft og Linux.

Nå sier både AMD og Intel at de har inkludert sperrer for slike angrep i de siste prosessorene sine. Teknologien hindrer kode i å kjøre fra bufferen, ettersom buffer-minnet blir gjort ikke-eksekverbart. AMD har teknologien installert i alle sine Athlon 64-prosessorer allerede, mens Intel på sin side har den bygget inn i den kommende Pentium 4 "Prescott".

Denne beskyttelsen på hardware-nivå blir en av de første teknologiene der maskinvaren kan hindre visse programmer i å kjøre. Vel og merke er det kun ondsinnete programmer som sniker seg inn og overskriver bufferen, og teknologien må derfor ikke forveksles med DRM-BIOS-er og såkalt "Trusted Computing".

Dog vil den kanskje gjøre sitt til å forberede forbrukere på en fremtid der datamaskinen selv bestemmer hvilke programmer som skal kunne kjøres.

Denne "antivirus"-teknologien har derimot ingen støtte i Windows-baserte operativsystemer enda, og har bare såvidt støtte i Linux. Dette vil antakelig endre seg rimelig snart i Linux-miljøet, og Windows XP Service Pack 2 som kommer til våren skal ha støtte for teknologien, ifølge AMD - som også lover et mer velklingende navn på teknologien så snart SP 2 ankommer.

(Kilder: silicon.com, CXOtoday, c|Net)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen