Virusbeskyttelse fra både Transmeta og AMD

AMD har lenge vært stolt av å kunne tilby beskyttelse mot trojaner, ormer og virus i sine prosessorer. Teknologien er egentlig ikke noe nytt i seg selv, og teorien bak denne teknologien kan spores helt tilbake til 60-tallet. AMD lanserte i begynnelsen av mai en ny serie av Athlon 64 prosessorer for bærbare med støtte for trojan-, orm- og virusbeskyttelse. Det tok drøye to uker før Transmeta svarte AMD. Lille Transmeta melder nå at selskapet kommer til å lansere nye Efficeon prosessorer med støtte for den innebygde funksjonen i Windows XP med SP2. Transmeta kaller teknologien for NX (No Execution).

Årsaken til at de nye prosessorene til Transmeta og AMD krever Windows XP med SP2 er at SP2 inneholder en funksjon som heter ”Execution protection”. Sistnevnte hindrer utnyttelse av generelle programvarefeil som f.eks. ”buffer overflow”. Mens AMD måtte gjøre tekniske inngrep for å implementere denne funksjonen, trengte Transmeta å oppdatere softwaren i sin prosessor. En talsmann for Transmeta sier at det er nettopp dette som er styrken til selskapets Efficeon-prosessor. ”Vår unike software-baserte arkitektur kan enkelt utvides til å inkludere nye prosessorforbedringer.”. Ingen tvil om at Transmetas programvarebaserte prosessorarkitektur har sine fordeler og er veldig fremtidsrettet.

Hva med Intel?

Intel lanserte for en kort tid tilbake en oppgradert versjon av sin Pentium –M prosessor. Etter det vi har fått vite, har hverken de gamle eller de nye Pentium –M prosessorene en slik funksjon. Men la det være sagt at Intel og Microsoft er bestevenner og vi tror at Intel og Microsoft har samarbeidet om en slik teknologi lenge. Vi tror bare at det er ikke annonsert fra Intel sin side ennå. Kjenner vi Intel rett, kommer lanseringen når Microsoft lanserer SP2. Vi får se, hvis ikke kan enkelte føle seg snytt.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen