Virus via RAR-filer

RAR-filer er komprimerte arkiver på samme måte som Zip-filer. RAR-formatet er derimot en god del sjeldnere, og de aller fleste antivirusprogrammer har derfor ikke støtte for å se på innholdet i RAR-filer. Ved å spre et virus via disse filene oppnår derfor viruset derfor muligheten til å spre seg nesten uhindret.

Mange systemadministratorer ser nå at deres systemer mottar mange e-poster med RAR-filer som vedlegg. Mange brukere vet ikke hvordan de skal behandle filene, og dette stopper spredningen av virus til en viss grad. For de som har programvare for å åpne RAR-arkivene, finner man filer med doble filendelser, som infiserer systemet ditt om de kjøres. Og som vanlig benytter viruset seg av pornografi for å lokke brukerne til å åpne det.

Et av virusene som dukket opp i forrige uke hevdet at det var en oppdatering fra Microsoft. Og selv om teksten i e-posten er svært dårlig skrevet, viser det seg at mange brukere faller for slike e-poster. Hver uke kommer det 6 eller 7 nye virus som benytter seg av RAR-formatet, et tall som man kan forvente vil stige dersom antivirusprogrammer ikke får støtte for å lese innholdet i RAR-arkiver.

Noen antivirusleverandører har nå laget signaturer som stopper selve RAR-filene uten å se på innholdet. Om du har et antivirusprogram som er oppdatert er derfor sjansen en del mindre for at du skal bli infisert.

Kilde: eWeek

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen