Virus på bestilling

Antivirusleverandøren Panda Software oppdaget nylig trojaneren Trj/Briz.a, som stjeler personlig data. Forfatteren av denne trojaneren selger spesiallagde virus på nettet, til en pris på 6500 kroner stykket. Med på kjøpet får du en garanti om at han lager en ny versjon dersom viruset blir oppdaget av antivirusprodukter.

Panda skriver på sine nettsider at det var deres TruPrevent-system som oppdaget viruset. TruPrevent er en teknologi som skal kunne oppdage nye virus som antivirusleverandørene ikke har katalogisert ennå. Panda samarbeider nå med andre sikkerhetsselskaper om å få stengt ned nettsidene til denne forfatteren.

- For å være beskyttet mot slike angrep, trenger forbrukere et system som TruPrevent, som vi brukte til å finne koden til Trj/Briz.a, som ellers ville vært svært vanskelig å finne, sa Luis Corrons, direktør i PandaLabs, i en pressemelding.

Trj/Briz.a forkler seg som filen iexplore.exe, og stopper mange av Windows innebygde sikkerhetstjenester. Den samler sammen informasjon fra vanlige programmer, inkludert passordinformasjon. Viruset endrer også HOSTS-filen, slik at man ikke kan besøke nettsidene til mange antivirusleverandører. Panda har klassifisert Briz.a som en liten trussel.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen