Virus i verdensrommet

Bilde: NASA
Bilde: NASA

Det er oppdaget et datavirus i internasjonale romstasjonen ISS. Det skal dreie seg om viruset Gammima.AG og skal ifølge NASA ha kommet via bærbare datamaskiner som brukes i romstasjonen. Maskinene skal ikke hatt noe antivirusprogram installert.

– Ufarlig

Det aktuelle viruset ble først oppdaget på Jorden i august 2007, og er laget for å stjele innloggingsinformasjon for nettbaserte dataspill, men skal ifølge NASA være ufarlig for romstasjonen.

Dette skal ifølge NASA være første gangen et datavirus har dukket opp i verdensrommet. NASA undersøker nå hvordan de bærbare maskinene ble infisert, men det spekuleres i om viruset kan ha kommet fra en minnepinne fra en av astronautene.

De infiserte maskinene blir brukt til å kjøre programmer som hjelper astronautene med kostholdet, og brukes også til å sende e-post til Jorden. Romstasjonen har ikke noen direkte forbindelse med jorden – all data blir skannet før den overføres i den ene eller den andre retningen.

NASA planlegger nå å installere ekstra sikkerhetssystemer for å hindre at noe slikt skal skje i fremtiden. Uansett er det en smule overraskende at de ikke har tenkt på denne muligheten før.

(Kilder: BBC, Spaceref.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen