Virus angriper PHP, HTML og ASP

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det er oppdaget en ny virusstamme som kan spre seg raskt fra maskin til maskin ved bruk av forskjellige metoder. Blant annet skal disse virusene kunne angripe tjenere for deretter å infisere brukerne som besøker disse.

De aktuelle virusene er en variant av et muterende virus som stammer fra Virut og Virux. De kan infisere .exe- og .scr-filer, blant annet explorer.exe og winlogon.exe.

De skal videre kunne infisere nettverksstasjoner og USB-minnepinner. De infiserte maskinene får en IRC-bakdør installert som prøver å ta kontakt med tjenere via port 80 slik en angriper skal kunne laste ned flere skadelige filer til den infiserte maskinen.

Varianten som meldes om nå har fått navnet Virus:Win32/Virus.BM, og skal kunne infisere webscript som er skrevet på språkene PHP, HTML og ASP.

Tjenere skal kunne infiseres via Iframe-elementet i nettsider, og viruset prøve å infisere besøkere til de aktuelle nettsidene. Besøkerne blir så videresendt til et skadelig nettsted som prøver å utnytte en rekke sikkerhetshull på besøkerens datamaskin.

Viruset prøver en rekke triks for å unngå å bli oppdaget av antivirusprogrammer, blant annet kryptering.

Beskyttelse og eventuelt fjerning

Microsoft oppfordrer brukere til å installere og aktivere brannmur på PC-en og installere siste oppdateringer for Windows, eksempelvis via Windows Update.

Videre bør PC-en ha et oppdatert antivirusprogram, og Microsoft anbefaler også bruk av en gratis nettbasert skanner for å oppdage og eventuelt fjerne viruset.

Se også vår guide med en liste over antivirusprogrammer og tjenester som tilbyr gratis nettbasert virusskanning.

(Kilde: The Register)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen