Virtuelt prispress

Mobiloperatører som Chess og Tele2 har to ting til felles: De er med på å presse prisen på mobilbruk ned, men eier ikke mobilnettet de opererer i - de er såkalte virtuelle operatører. Likevel tvinger de netteierne Telenor og Netcom til å stadig senke sine priser og tilby rimelige alternativer.

Analyseselskapet Current Analysis sier nå at hvis ikke netteierene holder følge med de virtuelle operatørene, vil de bli kjøpt opp av virtuelle operatører.

I Europa sørger den stadige utbredelsen av nye virtuelle operatører for å legge press på netteierne. Et eksempel er Netcom, som nå tilbyr abonnement med like lav ringepris som de virtuelle operatørene slik at de kan møte konkurransen. I andre europeiske land har dette presset ført til helt mye abonnementspriser, noe som kommer mobilbrukerne til gode.

Mer enn 100 nye virtuelle operatører dukket opp på det europeiske markedet i fjor, noe som førte til at ringeprisene i snitt falt med nærmere 50 prosent. – De virtuelle operatørene har sørget for lavere ringepriser over hele Europa og har tvunget netteierne til å innføre enklere prisstrukturer og bedre tilleggstjenester, for å imponere og holde på kundene, skriver Current Analysis.

I Tyskland har netteierne E-Plus og Vodafone i følge analyseselskapet gjort mest for å møte konkurransen fra de virtuelle operatørene. E-Plus har innført abonnement med fast pris og i tillegg lansert to egne virtuelle operatører. Vodafone har på sin side også innført en virtuell operatør de kaller CallYa, hvor mobilbrukeren kun betaler for de tre første minuttene av samtalene. Den neste timen er helt gratis.

Dette er skritt vi ennå ikke har sett de norske netteierne ta. Verken Netcom eller Telenor har egne virtuelle operatører, men begge tilbyr rimelige priser på datatrafikk, noe de virtuelle operatørene foreløpig ikke gjør.

(Kilder: Vnunet.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen