TEST: Virtuell surround og utmerket bilde
Test

Virtuell surround og utmerket bilde

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Testresultater

Philips HTS8140

Positive ting Oppkobling og innstilling, minimalt med kabler, best videokonvertering.
Negative ting Høyest pris, begrenset surroundeffekt.0

Testresultater

Philips HTS8140

Positive ting Oppkobling og innstilling, minimalt med kabler, best videokonvertering.
Negative ting Høyest pris, begrenset surroundeffekt.0
Philips har flere produkter som er basert på en sammensatt enhet som plasseres under skjermen. I denne finnes alle høyttalerne for surroundlyden, i tillegg til en aktiv sub-basshøyttaler. Anlegget spiller av 5.1 surroundlyd, men fraværet av fysiske bakhøyttalere og kort avstand mellom fronthøyttalerne påvirker følelsen av omsluttende lyd.

Anlegget HTS8140 benytter seg av refleksjon i rommet og tidsforsinkelser for å lage en illusjon av høyttalere overalt. Vår mening er at lyden kan bli brukbar på denne måten, men den slår ikke den «ekte varen».

Oppkobling og innstilling
Oppkobling av dette anlegget er såre enkel, etter som det har kun to deler: Selve hovedenheten med DVD-spiller og høyttalere, og sub-bassen som også har forsterker. Dette er enkelt å koble opp, og ledningsspagettien blir et absolutt minimum. Det som kreves er en HDMI-kabel til TV-en, strøm og multikabelen som knytter komponentene sammen.

I tillegg finnes det en løs iPod-dock som kan kobles til anlegget. Vi synes det er positivt at anlegget er utstyrt med flere innganger enn det minimale.

Anlegget har norsk menyspråk og oppsettsveiviser. Veiviseren går gjennom hvor i rommet anlegget står, hva slags vegger som er i lokalet, og hvor langt det er mellom anlegget og lytteposisjonen. Dette stiller inn surroundsystemet, men anlegget bruker ingen form for mikrofonbasert autojustering. Det synes vi Philips burde tatt seg råd til.

Lyd og bilde
Filmlyden er bra og fyldig, noe særlig den aktive sub-bassen bidrar til. Actionfilmer med eksplosjoner og andre voldsomme lydeffekter gjengis bra, med et fyldig og rent lydbilde. Anlegget har ikke en dedikert senterhøyttaler, og vi føler at dialogen i filmen ikke er så sentrert som ønskelig. Surroundeffekten er der, men du hører ikke lyden passere over skulderen på vei til skjermen, den kommer inn fra siden. Det er greit nok, men ikke storveis moro.

Musikklyden er også ren og fyldig. Særlig bassen er ren og kraftig, og musikken profiterer stort på den aktive sub-bassen. Mellomtonene er innimellom noe dominerende, uten at de tar fullstendig over. Diskanten er ren og tydelig og yter godt uten å bli skjærende. I ren stereo blir lyden mer innestengt og boksaktig, mens i flerkanalsmodusen åpner den seg mye bedre. I tillegg synes vi balansen i lydbildet blir mye bedre i denne modusen.

Videoavspillingen er den beste i testen, fordi Philips har investert i en svært god konverteringsbrikke. Faroudja DCDi er en meget anerkjent komponent for oppkonvertering av video til HD bilde. Det påvirker dessverre prisen.

Konklusjon
Dersom du ikke vil ha masser av kabler i stua, så er dette anlegget for deg. Du må riktignok klare deg uten helt omsluttende lyd. Bildet er imidlertid helt i første klasse, men du må tåle en drøy prislapp for den egenskapen. I tillegg er anlegget ganske stilig å se på, og uten store og dominerende høyttalere.


Oppsummering
Produkt: Philips HTS8140
Internett: www.philips.no
Pris: 8.995 kroner
Design/funksjoner: 6.8/10
Brukervennlighet: 7.5/10
Lyd/bildekvalitet: 6.9/10
Pris: 2.0/10

Data
System: Kombinert fronthøyttaler og sub-bass
Antall deler: 2
Antall lydinnganger: 8
Maks oppkonvertering: Faroudja DCDi 1080p

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen