Test

Virtuell surround med lavere pris

Testresultater

Philips HTS6100

Positive ting Enkel oppkobling og innstilling, minimalt med kabler, bra pris.
Negative ting Begrenset surroundeffekt, middels lydkvalitet.0

Testresultater

Philips HTS6100

Positive ting Enkel oppkobling og innstilling, minimalt med kabler, bra pris.
Negative ting Begrenset surroundeffekt, middels lydkvalitet.0
Philips har flere produkter som er basert på en kombinasjonsenhet som plasseres under TV-en. I denne er høyttalerne for surroundlyden, og i tillegg finnes en aktiv sub-basshøyttaler. Anlegget spiller av 5.1 surroundlyd, men fraværet av fysiske bakhøyttalere og kort avstand mellom fronthøyttalerne reduserer følelsen av omsluttende lyd.

Anlegget benytter seg av refleksjon i rommet og tidsforsinkelser for å lage en illusjon av høyttalere overalt. Det virker som lydprosessoren som gjør denne jobben er svakere enn hos storebroren, fordi surroundeffekten er merkbart svakere med dette anlegget. Vår mening er at lyden kan bli ålreit med denne teknikken, men den slår fortsatt ikke den «ekte varen».

Oppkobling og innstilling
Oppkobling av dette anlegget er såre enkelt, etter som det har kun to deler: Selve hovedenheten med DVD-spiller og høyttalere, og sub-bassen som også har forsterker. Dette er enkelt å koble opp, og ledningsspagettien blir et absolutt minimum. Vi synes også det er positivt at anlegget er utstyrt med flere innganger enn det minimale.

Anlegget har norsk menyspråk og oppsettsveiviser. Veiviseren går gjennom hvor i rommet anlegget står, hva slags vegger som er i rommet, og hvor langt det er mellom anlegget og lytteposisjonen. Dette stiller inn surroundsystemet, men anlegget bruker ingen form for mikrofonbasert autojustering. Det synes vi Philips burde tatt seg råd til.

Lyd og bilde
Filmlyden er kraftig og den aktive sub-bassen sørger for trøkk i bunnen. Lydbildet er balansert, med klar diskant og passe med mellomtone. Det gjør at lyden fremstår som ren og klar. Anlegget har ikke en egen senterhøyttaler, slik at dialogen ikke kommer så sentrert som ønskelig. Det har vi heller ikke noen mulighet til å kompensere med innstillinger. Surroundeffekten imponerer ikke, og den kommer ikke opp mot de bedre med egne bakhøyttalere.

Løsningene med lyd kun forfra har et «smørøye» der illusjonen er best, som er avlangt ut fra enheten. Det er viktig å sitte så sentrert som mulig. Vi varierte innstillingene, og kom til at området der surroundlyden er best, er cirka to til fire meter fra høyttaleren, og omlag en meter bredt. Dette bør passe din stue for at filmopplevelsen skal bli så bra som mulig.

Som musikkanlegg er lyden mer preget av «bokslyd» som skyldes for mye mellomtone og for lite bass. Lydopplevelsen blir adskillig bedre av å tvinge anlegget over i flerkanals modus, selv om det er en stereo-CD vi bruker som kilde. Dette kommer nok av at bassen og diskanten blir kraftigere når vi bruker denne innstillingen, og da dominerer ikke mellomtonen like mye.

Konklusjon
Dersom du ikke vil ha masser av kabler i stua, så er dette anlegget for deg. Du må riktignok klare deg uten helt omsluttende filmlyd og med en ordinær musikkgjengivelse. Det er særlig prisen og den enkle oppkoblingen som trekker scoren opp. I tillegg er jo anlegget ganske stilig å se på, uten store og dominerende høyttalere.


Oppsummering

Produkt: Philips HTS6100
Internett: www.philips.no
Pris: 4.490 kroner
Design/funksjoner: 5.4/10
Brukervennlighet: 7.3/10
Lyd/bildekvalitet: 5.7/10
Pris: 7.0/10

Data
System: Kombinert fronthøyttaler og sub-bass
Antall deler: 2
Antall lydinnganger: 6
Maks oppkonvertering: 1080pNorges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen