Virtualiseringsinitiativ hos Dell

Dell PowerEdge-server
Dell PowerEdge-server

Dell tok en strategisk avgjørelse for noen år siden at de ikke ønsket å satse høyere opp enn 4-veis og har hatt et veldig stort fokus på å selge flest mulig antall fysiske enheter (servere). Med virtualisering er imidlertid markedets oppfatning av bokser og enheter i ferd med å snu seg noe og det er ikke lenger slik at man trenger å dele opp serverparken i fysiske enheter for å få god struktur på driftsmiljøet.

Jay Parker, en av lederne for Dells PowerEdge-avdeling, bekrefter ovenfor Cnet at selskapet i løpet av året kommer til å kaste seg på virtualiseringstrenden og introdusere servere som er spesielt bygget for dette.

I utgangspunktet kan en hvilken som helst x86-server kjøre virtualisering, men Parker refererer trolig her til et konsept med full prosessorstøtte, eventuell "bunding" av tredjeparts "hypervisor" og tilhørende administrasjonsverktøy. Slik vi forstår denne satsningen går dette altså like mye på konseptet som ren teknologi.

Detaljene er foreløpig ikke kjent, men Parker bekreftet at man fortsatt vil holde seg til servere med maksimum to sokler. Med Intels nye firekjernearkitektur vil man dermed få plass til totalt åtte kjerner.

Markedstrenden sammen med virtualisering går mot litt større og kraftigere servere, noe som i utgangspunktet raskt favoriserer selskaper som HP og IBM. Dette bety negative konsekvenser for Dell dersom man ikke tar noen raske steg og kanskje vrir fokuset litt annerledes fremover.

Les også: Trenden går mot kraftigere servere

(Kilde: Cnet)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen