Virtualiseringsfokus på OpenWorld

Alternativ tekst mangler

På Oracle OpenWorld, som startet forrige uke, har virtualisering blitt en av de fremste temaene. Ifølge en rapport hos Internetnews sto VMware spesielt i fokus og man snakket om å virtualisere alt i alle mulige former. 

I praksis betyr altså virtualisering at man oppretter virtuelle grensesnitt ut i fra en sentral allokasjon av fysiske ressurser som minne, disk, prosessorer, RAID-kontrollere, nettverkskort, osv. Videre deles disse virtuelle ressursene ut til virtuelle maskiner, som i utgangspunktet har samme funksjonaliteten som en tradisjonell fysisk maskin.

Den store fleksibiliteten får man ved at ressursene i mange tilfeller kan tildeles dynamisk etter behov - eksempelvis en viss CPU-kraft midt på dagen og en annen verdi på kvelden.

Enkelte hardwareleverandører ble stilt direkte spørsmål på hvorvidt man vil komme til å selge mindre maskinvare dersom man innfører virtualisering på alle lag. Spørsmålene skal ha blitt parert - uten at det ble gitt noen spesielle detaljer om dette. Muligheten for at det selges mindre maskinvare er naturligvis til stede, men med virtualisering vil man også selge andre typer servere ettersom disse systemene vanligvis vil være påkrevet å ha en høyere feiltoleranse enn enkle servere. Videre kan det godt hende at man selger enda flere servere fordi kundene gjennom virtualisering skaffer seg økonomiske gevinster og inntjening som følge av fleksibiliteten - noe som medfører at man utvider serverplattformen.

VMware eies altså av lagringsspesialisten EMC og regnes av mange som den mest fremtredende leverandøren av virtualisering. 

HP var også godt representert på Oracle OpenWorld og løftet sløret av en kjempekonsolideringsplan der man har tenkt å virtualisere selskapets 21700 servere ned til færre enn 1500 fysiske enheter.

Oracle har også satt både virtualisering og multikjerneprosessorer på dagsorden. Konklusjonen er at selskapet forsøker å lisensiere etter reell ytelse, ikke antall sokler, og enkelte virtualiseringsplattformer gjør faktisk at man klarer seg med én eneste lisens på 40 instanser så lenge de kjører på samme "jern".

Konferansen ble avsluttet forrige fredag. Nettsidene finner du her: Oracle OpenWorld

(Kilde: Internetnews)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen