Virtualisering påvirker IT-budsjettet mest

Ifølge en undersøkelse utført av Saugatuck Technology er det virtualisering som vil kreve mest penger på IT-avdelingens budsjett de neste tre årene. Samme selskap har også kommet med spådommer rundt hvilke aktører som kommer til å dominere virtualiseringsmarkedet.

Cisco, Citrix og VMware påstås å bli det tre vinnere over kommende tre-års periode. 

Grunnen til at Citrix står på listen er at de ganske nylig kjøpte XenSource, som utvikler den kjente open source-hypervisoren Xen. Det er neppe noen overraskelse for noen at VMware er med, mens Cisco først og fremst blir nevnt på grunn av nettverksvirtualisering.

Selv om man bruker virtualiseringsteknologi som i utgangspunktet ikke har høy pris, kan dette allikevel påvirke IT-budsjettet i form av økte hardwarekostnader eller driftskostnader fordi man kanskje er mer ukritisk til antall systemer som settes opp og må driftes.

Det er allikevel fortsatt mange driftsavdelinger som ikke har tatt i bruk virtualisering. Mange av disse vil trolig merke i 2008 at kravet til effektivitet og fleksibilitet har blitt høyere, noe som vil fremtvinge virtualisering fordi nye systemer må kunne settes opp og tas ned raskere enn det man har gjort tidligere.

(Kilde: ITworld)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen