Virtualisering over nettverket

Virtualisering har lenge eksistert gjennom VMware, men har først den siste tiden virkelig begynt å ta av - blant annet takket være XenSource som tilbys gjennom en del populære Linux-distroer (Suse Linux Professional 9.3).

Levanta Intrepid M benytter en litt annen angrepsvinkel på virtualisering og kjører hub-prinsipp for å effektivisere prosessen. Man bruker filsystemet MapFS i bunn. Når den nye serveren er klar til bruk aksesserer den Intrepid M over nettverket for å kjøre i gang operativsystemet.

Selve hardware-boksen kjører hot-swap RAID5-oppsett med opptil 6 SATA-disker. I tillegg har man to hotswap strømforsyninger og hotswap vifter. Offisiell OS-støtte finnes for Red Hat, SuSE og Fedora.

Hovedpoenget med Intrepid er altså å ha én sentral plass for programvare og operativsystem slik at alle de andre serverene aksesserer kun ett punkt. Dette har klare fordeler med tanke på "patching" og oppgraderinger, men krever naturligvis at man skalerer maskinvaren som skal kjøre i bunn. Når man ønsker å endre på noe som helst, gjøres dette kun ett sted.

Slik type teknologi kan også gjøre det enklere for systemadministratorer å rulle ut nye systemer - raskt, effektivt og med standard konfigurasjon.

Foreløpig støttes kun Linux-servere, men man har spesifikke planer om å introdusere spesielle versjoner for OpenSolaris i begynnelsen av neste år. En meget interessant finesse med OpenSolaris er "Containers", som gjør at man kan styre virtualisering og ressursforbruk på applikasjonsnivå under hver instans av operativsystemet.

I løpet av året kommer man trolig til å introdusere to nye versjoner i Intrepid-serien. B-versjonen skal gi "failover"-funksjonalitet og tilfredsstille store krav til "high availability" samt synkronisering mot M-versjonen. Intrepid S gir 2 TB lagring og vil bli rettet mot selskaper som ønsker mer lagringskapasitet enn de andre versjonene (1,4 TB) kan tilby.

Veiledende pris på Intrepid M starter på 7495 amerikanske dollar.

(Kilde: InformationWeek)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen