Virtualisering gir mindre serversalg?

Større maskiner eller flere små maskiner?
Større maskiner eller flere små maskiner?

Når virtualisering gir deg muligheten til å kjøre flere logiske servere på ett jern, sier det seg nesten selv at det blir mindre salg av antallet servere. 

De siste tallene hos Gartner Group viste at servermarkedet i 3. kvartal bare økte 4,4 prosent. Tidligere har samme kvartal gjerne hatt en vekst på 10-20 prosent.

Samme selskap utroper IBM til vinneren med 33,7 prosent markedsandel og 7,4 omsetningsvekst. Andreplassen kapres, ikke uventet, av HP med 25,3 prosent markedsandel og en nedgang på 6 prosent i omsetningen for 3. kvartal. På de neste plassene følger Dell, Sun og Fujitsu.

Både IBM og HP har en klar strategi for virtualisering - både ved hjelp av verktøy som VMware og Xen samt "high-end" hardwarevirtualisering knyttet til henholdsvis Power og Itanium. Dell er kanskje den serverleverandøren som kan få den største utfordringen, siden selskapet ikke er noe direkte teknologiselskap, men i stedet satser på raske leveringer og store kvantum. 

Selv om man selger mindre antall enheter enn tidligere, vil neppe servermarkedet få noen spesiell nedgang siden kundene nå i stedet kjøper maskinvare med mer redundans og fysisk sikring enn tidligere, noe som betyr høyere pris for selve serverne.

(Kilde: ITworld)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen