Virtualisering fra Intel i 2006

Virtualisering i VMware-stil

Virtualisering går ut på at man kan skille ut ulike systemer på én enkelt CPU og kan sammenlignes med det som VMware og Microsoft Virtual Server gjør via programvare.

Virtualiseringsteknologi i samarbeid med multitrådsteknikk og dobbelkjerne, kan danne grunnlaget for meget kraftige systemer der fleksibiliteten er stor. Man kan eksempelvis kjøre mange operativsystemer samtidig og "clustre" systemer over to prosessorer med mange virtuelle maskiner.

LaGrande og Vanderpool lanseres fra Intel i 2006, noe som også har blitt bekreftet av Intel president, Paul Otellini. I løpet av neste år kommer 2 MB cache, EIST (Enhanced Intel Speed Step), EM64T og iAMT til å gjøre sitt inntog i flere prosessorserier hos selskapet.

Det mest spennende med 2005 ser ut til å bli dobbelkjernedesign, mens virtualisering og nye sikkerhetsfinesser legges til i 2006.

Legg merke til at det allerede finnes prosessorer på markedet i dag som har virtualiseringsteknologi, eksempelvis IBM Power.

AMD utvikler for øvrig Presido og Silvervale som sine alternativer til virtualiseringsteknologi. Tidsperspektivet for lansering er ikke kjent.

(Kilde: eWeek, X-bit labs)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen