Test

Virtual Weapon

Terence Hill er fortsatt bare 69 år, og dermed eksisterer fremdeles en mulighet for en verdig avslutning for skuespillerkarrieren til mannen som de fleste kjenner som "Trinity". For tiden spiller han hovedrollen i en italiensk serie kalt "Don Matteo", men innen film er det lenge siden vi har hatt gleden av å se en lysende Hill, og etter filmen "Renegade" fra 1987 har det vært mye traurige saker.

Slik så plakaten ut da filmen opprinnelig kom ut i 1997.
Slik så plakaten ut da filmen opprinnelig kom ut i 1997.

Terence Hill i luftige svev

Politimannen Skims (Terence Hill) møter sin venn og kollega Mike for første gang på 7 år, og med en gang havner de i seriøs trøbbel. En gjeng med kriminelle har nemlig utviklet en ny type eksplosiv som er meget vanskelig å oppdage, og som detoneres på en svært spesiell måte. Så vidt det er rekker Skims og Mike å evakuere fra Skims leilighet i det den blåses ettertrykkelig opp i luften. Dermed starter jakten på bakmennene, en jakt som får uventede vendinger.

DVD-cover med spoiler

Så veldig mye mer er det dessverre ikke verdt å si om handlingen, for manusforfatterne har gjort et noe uheldig valg med å sette en drastisk handlingsvending først en time ut i filmen. Tittelen er altså "Virtual Weapon" (også kjent som "Cyberflic"), og dermed er det lett å gjette at dette har med virtuelle virkeligheter å gjøre. For den som måtte finne på å se denne filmen, ikke les bak på coveret. Her avsløres nemlig denne vendingen, man blir sittende og vente på den, og den kommer som sagt ikke før etter en time.

Det som derimot kan sies om denne vendingen er at filmen går fra å være elendig til å være direkte pinlig. Det er som om noen pisser på alle de gode barndomsminnene av Terence Hill, der han klasker skurker i vanvittig tempo som "Trinity". Han gjør i grunn ingen forferdelig figur inntil dette vendepunktet, men herfra blir det en smertefull halvtime med en endeløs rekke av håpløsheter.

Terence Hill - ikke akkurat mest kjent for cyberthrillere...
Terence Hill - ikke akkurat mest kjent for cyberthrillere...

Karriereknuseren

Når setningen "Terror meets cyberspace" står på DVD-coveret kan det muligens gi en indikasjon på at dette er en av disse filmene som er "så dårlig at det blir bra". Dessverre faller den ikke engang inn i denne kategorien, men isteden i kategorien for filmer som ganske enkelt bare må unngås.

Det er neppe en ren tilfeldighet at dette er Hills foreløpig siste spillefilm (med unntak av en TV-film). Det er også den foreløpig siste filmen til hans motspiller Marvin Hagler, og manusforfatteren Bruno Corbucci (med en lang erfaring med manus og regi i Italia) døde før innspillingen ble ferdig. Og som om ikke det var nok - det er også regissør Antonio Margheritis (kjent for bla annet kultklassikeren "Danza macabra"/"Castle of Blood") siste film, før han døde i 2002. Ligger det en forbannelse over denne filmen?

Kanskje Quentin Tarantino kunne tenke seg å gi Hill en kul rolle i en fremtidig film? Han har gitt nytt liv til andre skuespillere tidligere, hvorfor ikke Terence Hill? Det er bare til å håpe på noe slikt, Hill fortjener bedre enn dette.

Konklusjon

Man skulle kanskje tro at man kunne anbefale denne filmen til den absolutt mest hardbarkete fansen av Terence Hill, men faktisk er det kanskje akkurat disse som bør unngå "Virtual Weapon". Det er nemlig en vanvittig og sensasjonelt tullete siste halvtime som vanærer Hill sitt gode navn og rykte. For alle med gode assosiasjoner til Hill som "Trinity" vil denne filmen være en pine.

Virtual Weapon   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen