Virtual PC 2007 i Beta

Virtual PC 2007 er den første virtualiseringsløsningen fra Microsoft som offisielt støtter Windows Vista, såvel som vert og som gjesteoprativsystem. I tillegg er det støtte for 64-bit operativsystem på verten, men dessverre ikke i de virtuelle PCene. Virtual PC 2007 kan selvsagt også kjøre på Windows XP, og undertegnedes erfaring er at ytelsen har blitt bedre. Virtual PC 2007 inkluderer også støtte for både AMDs og Intels virtualiseringsteknologier.

Når det gjelder støtten for virtuelle PCer som kjører Windows Vista, så må man være klar over at skjermkortet som emuleres av Virtual PC ikke er av nyeste sorten, så selv om Windows Vista vil kunne kjøre greit i Virtual PC, så vil det være markant bedre ytelse ved å kjøre det uten virtualisering. Videre vil det være noe funksjonalitet som ikke vil være tilgjengelig i virtuelle Vista-installasjoner, deriblant Aero Glass. Jeg ville nok også spart 3D-applikasjoner som Lightwave og Maya for virtualisering.

Virtual PC 2007 er, som Virtual PC 2004, gratis. Dersom du har Virtual PC 2004 installert fra før kan du velge om du vil ha en ren installasjon av Virtual PC 2007, eller om du vil oppgradere. Når du oppgraderer til Virtual PC 2007 så pass på at alle virtuelle PCer er slått av. (Da mener jeg ikke at de står i saved state, saved-state informasjonen er ikke kompatibel mellom de to versjonene, så den informasjonen vil evt gå tapt)

Til slutt skal det nevnes at Microsoft med Virtual PC 2007 ikke lenger støtter MS-DOS, Windows NT eller Windows 9x/ME, men det skal fungere like fint som i Virtual PC 2004 SP1.

Kilde: Microsoft

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen