Virtual PC 2004 i løpet av én uke

I begynnelsen av denne måneden gjorde Microsoft sin Virtual PC 2004 tilgjengelig for gratis nedlasting. Denne versjonen gikk imidlertid ut på dato etter 25 dager. Microsoft har bekreftet ovenfor sine kunder at fullversjonen vil være klar til salg i løpet av eneste uke - nærmere bestemt 2. desember.

Virtual PC 2004 er et resulatet av oppkjøpet av Connectix Corp. og er et produkt for de som ønsker å kjøre flere operativsystemer samtidig, samt multitaske mellom disse. Pakken kan sies å være en konkurrent til VMWare, men kan ikke sies å være rettet like mye mot profesjonell bruk som sin konkurrent.

Såkalt "host" operativsystem må enten være Windows XP Professional eller Windows 2000. Som "guest" OS kan man velge mellom de fleste Windows-versjoner eller OS/2, BSD, Linux.

Det går rykter om at Linux ikke er støttet i spesielt stor grad. Vår egen erfaring med dette er at problemene først oppstå når vi skulle kjøre i gang X-Windows på FreeBSD. Til informasjon kan det nevnes at både "guest" og "host" OS deler nettverkskortet og man kan operere med forskjellige IP-adresser på respektive.

Prisen på Virtual PC 2004 ligger ganske lavt sammenlignet med eksempelvis VMWare. 129 amerikanske dollar må sies å være en relativt aggressiv pris, mens VMWare Workstation 4 koster nesten tre ganger så mye. Forskjellen ligger også i at sistenevnte kan brukes på Linux som "host" OS.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen