Kortfilmen «Lost» handler om en robothånd, som har mistet eieren sin.
Teknofil
Kortfilmen «Lost» handler om en robothånd, som har mistet eieren sin. (Bilde: Oculus VR)

– Virtual Reality er framtiden for film

Oculus VRs første kortfilm imponerer.

Oculus VR er mest kjent som selskapet bak Oculus Rift - VR-brillene som har fått virtuell virkelighet til å bli kult igjen.

Nå har selskapet opprettet et eget internt filmstudio, som skal lage filmer for de unike brillene. 

Ikke sett hvor rå Oculus Rift-brillene er? 
Vi datt nesten i bakken da vi testet VR-brillene for første gang »

Tidligere Pixar-sjef leder filmstudioet

Selv om Oculus Rift-brillene har eksistert i flere år, er de fortsatt i testfasen. Selskapet bak ble kjøpt opp av Facebook for nesten ett år siden, men VR-entusiaster verden over venter fortsatt på et ferdig produkt.

Det kan være derfor Oculus-gjengen nå har lettet sløret på det nye filmstudioet Story Studio, for å vise at de i hvert fall jobber med noe.  Studioet skal ledes av en tidligere Pixar-ansatt, Saschka Unseld, som jobbet med kortfilmen The Blue Umbrella i seks år. 

Så langt har de fire filmer planlagt, hvor én av dem er omtrent ferdig. Alle fire er kortfilmer, og skal angivelig handle mest om å ta seerne med på en opplevelse. Dette er tross alt et veldig nytt medium, hvor seeren kan være langt mer delaktig i historien enn med en vanlig film. 

«Dette forandrer alt»

Som en del av avsløringen av filmstudioet, inviterte Oculus VR en rekke amerikanske journalister på besøk. Journalistene fikk se en film kalt «Lost», og beskrivelsene av opplevelsen varierer fra «magisk» til «helt utrolig». 

The Verge skriver at dette er «killer app-en» til Oculus VR. Tingen som virkelig vil få skeptikere til å forstå hvor fantastisk VR kan være, og som knuser alt annet vi har sett tidligere. 

Slik starter Lost.
Slik starter Lost. Foto: Oculus VR

Kanskje det mest interessante med filmene studioet jobber med, er at de er interaktive. Ting skjer først når du ser på dem, som at en ildflue følger blikket ditt når du snur deg rundt, eller hendelser som først starter hvis du ser i riktig retning. Det kan dermed minne mer om et interaktivt program eller et spill, enn en vanlig, lineær film. 

Filmen «Lost» handler om en robot som finner igjen armen sin, mens en kommende film kalt «Bull Fight» finner sted i en spansk arena hvor seeren står øyne til øyne med en okse. 

Se en liten introduksjonsvideo til filmstudioet her: 

Les førsteinntrykk av filmen hos noen amerikanske nettsteder:

Flere aktører eksperimenterer med VR:
Her får de prøve Virtual Reality-porno » 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen