Konkurranse

Vinnerbildene fra portrettkonkurransen

Ventetiden har vært lang, men nå har juryen endelig kommet ut fra konferanserommet, etter å ha vurdert et imponerende antall fotografier i Akams portrettkonkurranse i sommer. Vi fikk inn svært mange og gode bidrag - faktisk flere enn noen gang tidligere - men desverre var det også mange flotte bidrag som ikke var i henhold til konkurransereglene. Disse har naturligvis ikke blitt vurdert, desverre for dem som sendte dem inn, da noen av disse portrettene var meget gode og så absolutt hadde muligheter til å gjøre det godt i konkurransen.

Foto: Halvor Wold
Foto: Halvor Wold

For å bevare spenningen lengst mulig tar vi listen fra bunnen og opp:

Foto: Simon Aldra
Foto: Simon Aldra

Hederlig omtale
Hederlig omtale går til følgende deltagere, som alle leverte bilder juryen vurderte som gode, men som desverre ikke nådde opp i konkurransen:

Disse deltagerne vinner hver sin 60 x 80 cm forstørrelse på lerret, gitt av Japan Photo.

Foto: Runar Smelvær
Foto: Runar Smelvær
Foto: Ole Yssing
Foto: Ole Yssing

Så til selve pallen:

Tredjeplass
Tredjeplassen går til Ole Martin Halvorsen for dette portrettet med tittelen "Intense". For tredjeplassen sin vinner han en Lexmark X4875 multifunksjonsskriver, gitt av Lexmark Norge.

Selv om man har sett portretter i denne stilen før, ser juryen på dette bildet som noe utenom det vanlige. Modellens stille intensitet vitner om en fotograf som har evnet å fange opp også modellens indre, uten å falle for fristelsen og overdrive. Resultatet er blitt et portrett som både i komposisjon og budskap er stramt som en felestreng, men samtidig formidler motivets følelsesliv og menneskelighet på en utmerket måte.

Foto: Ole Martin Halvorsen
Foto: Ole Martin Halvorsen

Andreplass
Andreplassen får Nina Elisabeth Bakke for dette portrettet av en gutt i en vinduskarm. Andreplassen gir henne et Fujifilm S8000fd ultrazoomkamera, gitt av Fujifilm Norge.

Blant alle barnebildene som ble sendt inn til denne konkurransen utmerket dette seg umiddelbart. Guttens ønske om fint lekevær ute er til å ta og føle på, og fotografen har gjort en svært god jobb med å vise oss guttens tanker og sinnstemning. Et varmt og vart barneportrett i en klasse for seg!

Foto: Nina Elisabeth Bakke
Foto: Nina Elisabeth Bakke

Vinnerbildet!
Vinneren av den gjeveste premien er Fredrik Halvorsen for dette portrettet av en bokser. For førsteplassen får han et Sony A200 med 18-70mm kitobjektiv, gitt av Sony Norge.

Vinnerbildet har alt. Her er det både talende action og stemning, samtidig som modellen som portretteres uten tvil er hovedmotivet. Portrettet formidler meget godt forskjellige sider ved modellen, samtidig som den noe skjeve vinkelen understreker dynamikken og retningen i bildet. Visuell kraft i bøtter og spann gjør dette bildet til en enstemmig favoritt hos juryen.

Foto: Fredrik Halvorsen
Foto: Fredrik Halvorsen

Akam gratulerer vinnerne og takker alle deltagere for at de ville bli med på vår portrettkonkurranse! Vinnerne vil bli tilskrevet på mail om kort tid.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen