Vinn påskeskirennet med SMS-varsling

Vinn påskeskirennet med SMS-varsling

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Har du ambisjoner om å vinne påskeskirennet, bør du ta i bruk alle midler du har til rådighet. Rivalen din på nabohytta vil utvilsomt sørge for å ha skiene sine perfekt smurt til føret – og det kan du også, med litt hjelp fra mobiltelefonen din. Smøremesteren Swix gir deg nemlig smøretips der du måtte befinne deg via SMS. Tjenesten kan være vel så nyttig når du skal ut på skitur med familien.
Alt du trenger å gjøre er å sende en SMS med kodeord Swix til 2030, og i retur får du temperatur, målepunkt (sted), samt smøreforslag for ulike typer snø. Du får også tilgang til videoer som viser hvordan du skal smøre riktig.
Skismøring ”for Dummies”
Tjenesten fra Swix er et initiativ som kommer etter at de har fått uttallige henvendelser til sin servicetelefon fra fortvilte skientusiaster som ønsker smøretips. Med på laget har Swix fått langrennslegenden Vegard Ulvang – som selv innrømmer å ha smurt feil fra tid til annen.
- Alle har vel opplevd å smøre seg bort. Det er helt forferdelig å gå med store klumper under skiene, ha bakglatte ski, eller ha elendig gli. Dårlig smøring kan ødelegge hele turen, og om det skjer jevnlig kan det i verste fall knuse gleden ved å gå på tur, sier Ulvang.
- Det er en vanlig oppfattning at skismøring er veldig komplisert, men det stemmer ikke. For en vanlig turgåer er det relativt enkelt, men for profesjonelle løpere kan små feil få store konsekvenser, forteller Ulvang.
Slik fungerer tjenesten
Hvert smøretips via SMS koster 5 kroner, mens et videoklipp koster 8 kroner. Tjenesten blir levert av Eurobate, som henter inn data fra Swix og Yr.no, samt din lokasjon når du sender en SMS. Smøretipsene du får tilbake blir for eksempel:
Temperatur: 9
YR målepunkt: Tøyen
Nysnø: VR70 eller V60L Red Grip
Finkornet: KB20 Grønn grunnklister spray & VR70 eller V60L Red Grip
Grovkornet: KB20 Grønn grunnklister spray & KR70 Aqua eller KB20 & K70 Red Quick Klister
+ WAP-lenke til utfyllende smøretips og videsnutter.

Ulvang anbefaler
Vegard Ulvangs fem råd for en hyggelig tur:
                    Den største bøygen er å komme seg ut. Barn er ikke i stand til å velge om de vil være med eller ikke. Får de velge blir nok mange igjen foran TV-en. Er dere først ute er det viktig å gjøre turen til et positivt minne. Nedoverbakker er morsomst for de minste, bruk derfor gjerne tau og/ eller pulk.
 
                    Vær riktig kledd. De fleste har for mye klær på. Vær lettkledt når du går og ta på ekstra når dere stopper.
 
                    Ha gode og riktig smurte ski. Om du er usikker kan du nå enkelt sende Swix på tekstmelding til 2030 og få tips for det området du befinner deg i.
 
                    Ha med god mat og drikke og nyt naturen.
 
                    Ha god tid og kos deg.

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen