Villmarkens sønn

Den japanske elektronikkgiganten Casio kunne sist uke presentere en helt ny type mobiltelefon for utendørs bruk. Modellen går under navnet G'zOne, og er både vann- og støtsikker.

Designmessig er det virkelig en råtass av en telefon som målrettes menneskehetens tøffe karer. Utformet som et kamskjell med to skjermer og digitalkamera er det ikke fare for at du skal gå glipp av noe.

Det tekniske er det fortsatt litt vanskelig for oss å si noe om. Uten noe særlig kjennskap til det japanske skriftspråket klarte undertegnede likevel å finne frem noen harde fakta.

Som tidligere nevnt er G'zOne utstyrt med to skjermer, hvorav den ene er en ekstern monokrom LCD-skjerm på én tomme. Oppløsningen til denne vil være på 100 x 100 piksler.

Den interne skjermen er en QVGA LCD-skjerm, som måler 2,2 tommer. Oppløsningen vil være på 240 x 320 piksler. Nevneverdig er også det elektroniske kompasset.

Den er også klassifisert til JIS Protecive Class 7 Water Resistance, som i klartekst betyr at den er relativt vannavstøtende.

Sertifiseringen tilsier at
telefonen kan forsøkes "druknet" og fremdeles kunne være påslått og fungerende i 30 minutter.

Kameraoptikken er også blant de bedre. Med en oppløsning på 1280 x 960 piksler kan det tas bilder i 1,2 megapikslers oppløsning. Det kan også ta opp filmsnutter. Oppløsningen blir da 320 x 240 piksler.

G'zOnes størrelse er heller ikke påklagelig. Med sitt røffe ytre stiller den med 52 x 104 x 28 mm, og en vekt på 143 gram, noe som tilsvarer Sony Ericssons S700i.

Beklagelig nok blir det nok bare østens kjemper som får nytte seg av G'zOne. Telefonen skal kun lanseres i Japan, og det er hittil ingen planer om å lansere telefonen i andre markeder.

(Kilde: Casio)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen