Joda, de er fine, men kanskje ikke verdt 550 000 kroner?
Teknofil
Joda, de er fine, men kanskje ikke verdt 550 000 kroner? (Bilde: Montajse: Ebay/Google)

Ville gi en halv million for et Google Glass-par

Google Glass ble nesten solgt på eBay, før selgeren trakk seg.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Google Glass, de avanserte brillene som skal gjøre ethvert hektisk liv litt lettere, har nylig blitt sendt ut til de første betatesterne. Dette er en rimelig ekslusiv gruppe bestående av alt fra kjendiser til app-utviklere, som alle har måttet betale rundt 8000 kroner for å få en smakebit på den nye teknologien.

En slik mulighet er en stor grunn til misunnelse hos alle nerder i verden, som antageligvis lengter etter å få prøve et tilsynelatende spennende produkt. For én av betatesterne kunne de nye brillene også bety noe annet: Masse penger.

Ville betale ned studielånet

En eBay-bruker, kun kjent som «Ed from Philadelphia», ble plukket ut av Google til å bli en såkalt «Google Explorer», en forsøkskanin til brilleprosjektet.  Selv om han ikke hadde fått brillene tilsendt enda, tenkte han at dette var en gyllen mulighet til å betale ned studielånet sitt. 

Slik så den originale annonsen ut.
Slik så den originale annonsen ut.Foto: Ebay

Dermed la han ut en annonse på det populære auksjonsnettstedet eBay, med et startbud på 5000 dollar, nesten 30 000 norske kroner. Der gjorde han rede for at han fortsatt ikke hadde fått sitt eksemplar av Google Glass tilsendt ennå, men at han kunne bevise for kjøperen at han var en ekte betatester ved å vise opp bekreftelses-«tweeten» han hadde fått fra Google. 

Og så begynte det å ta av. Bud på 6- 7- og 8000 dollar begynte å renne inn. Flere av de potensielle kjøperne var definitivt seriøse, og ville få klørne sine i den nye Google-dingsen.

Over en halv million kroner

I løpet av de neste fire dagene steg det høyeste budet til 95 300 dollar, over 550 000 norske kroner. Men så måtte «Ed» ta ned auksjonen. Han hadde nemlig fått høre at Google ikke tillot betatesterne å selge eller låne ut Googlebrillene, og fikk de nyss om at brillene ikke lenger ble brukt av den opprinnelige betatesteren, ville de ble fjern-deaktivert av Google.

— Jeg tok ned auksjonen etter å ha hørt at de andre betatesterne, som allerede hadde fått sine briller, hadde fått brukervilkår som nektet dem å selge eller gi bort enheten til noen andre, fortalte Ed, ifølge Forbes.

Han ble aldri kontaktet personlig av Google, men hadde salget faktisk blitt gjennomført er det ikke utenkelig at Google hadde tatt affære. 

Mange seriøse bud

Ed forteller også at han troligvis aldri hadde fått så mye penger som det kunne se ut som på eBay.

— De fleste av de ekstreme budene ble lagt inn av "troll" fra en Google Glass-gruppe, som prøvde å være morsomme, forteller Ed. Likevel skal flere ha budene på rundt 10 000 dollar ha vært seriøse, noe som hadde gitt en ganske heftig inntekt.

Ed har fortsatt ikke fått eksemplaret sitt tilsendt, og han er litt småirritert på Google for å ikke la han selv bestemme hva han vil gjøre med den unike, men dyre, dingsen. 

Ikke fått med deg hvorfor Google Glass er så spennende? Vi har skrevet flere saker allerede: 

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen