Ville du stolt på denne frisøren?

Teknofil Ville du stolt på denne frisøren?

Ville du stolt på denne frisøren?

Robot prøver å klippe hår.

I fremtiden vil vi kanskje besøke roboter for å få klippet håret. Men innen det blir virkelighet må de ordne en bedre hårsveis enn det stakkaren i videoen nedenfor får.

Det Maryland-baserte firmaet Intelligent Automation Inc. har fått det for seg å lage en hårklippende robot. Robotfrisøren er det som på engelsk kalles "Multi-Arm Unmanned Ground Vehicle" (MAUGV), og hårklipping er bare ett av mange triks roboten har i ermet.

Den kan også inspisere ryggsekker, håndtere verktøy, grave, slå seg gjennom dører, knyte skolisser og hamle opp med bomber. Snakk om nyttig krabat!

God sak

MAUGV-roboten klipper derimot ikke håret til den utkårede mannen automatisk. Roboten blir nemlig fjernstyrt av en menneskelig operatør, som ser det hele gjennom robotens kameraer og deretter forsøker å gjøre sitt beste.

Bortsett fra å demonstrere roboten og vise frisører at jobbene deres er sikre i noen år til, er videoen nedenfor også ment å samle inn penger til og skape oppmerksomhet for St. Baldrick's Foundation. Denne stiftelsen hjelper til med å finansiere forskning på kreft hos barn.

Se videoen på YouTube:


(Kilde: IEEE Automaton)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen