(Bilde: Varg Aamo, Hardware.no)

Slik er de høyteknologiske toalettene i Japan

En dag kommer de til Norge. Vi har sett på superdoer i Japan.

Hardware.no/Japan: Det snakkes mye om smarte TV-er, smarte biler og smarte hjem for tiden – men noe Japan allerede har hatt i lang, lang tid, er smarte toaletter; spekket med teknologi. Dette er ingen spøk: Vi fant nemlig ikke en eneste do i Japan uten elektronikk, enten det var snakk om på togstasjoner, fergeterminaler, hotellrom eller slitne karaokepuber.

Enkelte av disse er forholdsvis enkle saker – som en innebygd setevarmer som merker at du setter deg ned. Andre har avanserte kontrollpaneler, med berørings- eller bevegelsesensitive følere i alle ender. Om du ikke blir øyeblikkelig avskrekket av tanken på robotiske armer og dyser når du sitter på tronen, er det nesten ikke grenser for hvor mange finesser du kan få – så sant du er villig til å betale.

«What do you think you're doing, Dave?» – ok, så de vi fant snakket aldri til oss, men kjenner vi japanerne rett er snakkende toaletter neppe langt unna.
«What do you think you're doing, Dave?» – ok, så de vi fant snakket aldri til oss, men kjenner vi japanerne rett er snakkende toaletter neppe langt unna.Foto: Varg Aamo, Hardware.no

Smarte toaletter er nemlig ikke billige. Selv forholdsvis enkle modeller kan fort koste 3 – 4000 kroner, og det bare for sete og elektronikk. Skal du ha en veggmontert fjernkontroll og noen flere finesser enn normalt kan du tredoble denne prisen, og fortsatt ikke være i nærheten av flaggskip-modellene.

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (17)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen