Skjermbilde fra videoen nedenfor.
Teknofil
Skjermbilde fra videoen nedenfor. (Bilde: Fransiska Putri Wina Hadiwidjana / YouTube)

Ville du latt denne mannen ta på brystene dine?

Hansken hans er nemlig svært nyttig.

Hadde det ikke vært nyttig med en hanske som kunne oppdage sykdommer og skader ved hjelp av enkel håndpåleggelse? Denne hansken fra studenter i USA skal gjøre nettopp dette.

Hansken heter Glove Tricorder og skal gjøre det lettere for leger og pasienter å diagnostisere brystkreft, beinbrudd og andre typer lidelser. Ved hjelp av flere sensorer og et akselerometer, skal bæreren kunne motta informasjon som er mer presis og fintfølende enn det man vanligvis klarer å kjenne.

Selskapet som har tatt til seg produktet, Med Sensation, planlegger å tilføye ultralydputer på fingertuppene, slik at leger kan se på innsiden av bryster eller lignende når de rører ved vevet.

Sier fra om feil

Den nåværende modellen gir brukeren tilbakemeldinger om hva de eventuelt gjør rett og feil under undersøkelser av pasienter. Hvis en medisinstudent for eksempel trykker for hardt eller har feil posisjon, kan hansken varsle om dette.

– Snart kan alle ha en hanske for å vurdere sportsskader eller foreta egne brystundersøker, skriver oppfinnerne ifølge TechCrunch. De fortsetter: – I framtiden kan vi forbedre menneskets mulighet til å diagnostisere sykdommer.

Prosjektet har vært en del av et studieprogram ved Singularity University i Silicon Valley, og er grunnlagt av medisinstudenten Andrew Bishara, samt de to ingeniørene Elishai Ezra og Fransiska Hadiwidjana.

(Kilde: Fast Company)

Her kan dere se en liten presentasjonsvideo av hansken:


Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen