Personvernvisiret fra japanske Isao Echizen skal skjerme deg fra dagens ansiktsgjenkjenningsteknologi. (Bilde: Isao Echizen)

Ville du gått med disse brillene?

For de virkelig paranoide blant oss.

Teknologi for å kjenne igjen ansikter eksisterer i aller høyeste grad, og store virksomheter som Facebook og Apple har tidligere syslet med mulighetene.

Hvis du går rundt og er redd for å bli gjenkjent av overvåkningskameraer når du befinner deg utendørs, kan denne oppfinnelsen fra de to japanerne Isao Echizen og Seiichi Goshi være midt i blinken.

Nesten infrarødt

Dette kan jo bli siste mote.
Dette kan jo bli siste mote.Foto: Isao Echizen

De to herrene fra Det nasjonale instituttet for informatikk og Kogakuin-universitetet i Tokyo har skapt en dings som skal ødelegge for alle forsøk på å gjenkjenne ansikter med dagens teknologi.

Resultatet er et par briller, kalt personvernvisir, med lysdioder som utstråler nesten-infrarødt lys. Dette lyset skal angivelig blokkere kameraers mulighet til å identifisere ansiktstrekk.

Skal forbedres

Visiret får strøm fra et batteri du må ha i lomma, og det hele er koblet sammen med en ledning. Det er ikke akkurat praktisk, men det er tross alt snakk om en prototype.

Echizen og Goshi jobber nå med å forbedre brillene, slik at de blir både mer brukbare og motebevisste. Ifølge duoen vil det endelige produktet selge for så lite som en dollar (5,50 kroner) per stykk.

Bli vår fan på Facebook!
Vi er på Facebook!

(Kilde: Slate)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen