Er havet ødelagt for alltid? Er Jorden flat? Og hvem sto egentlig bak 9/11-angrepet? Internett har svaret! (Bilde: Montasje, Tek.no)

Vill, villere og villest: Her er «de alternative nettsidene»

Bli med på Tek.nos guide til delen av Internett du helst ikke vil se.

Det er en jungel der inne – eller der ute. Forskjellen mellom nyheter på Internett og nyheter på avispapir, er ikke bare at det er vrient å pakke inn fisk i førstnevnte. Forskjellen er også at folk nå kan formidle sine meninger om mangt til millioner av mennesker til prisen av en halvliter eller tre.

Dette har ført til at vi har fått noen nye yrkesgrupper. ”Bloggere” (av weblog) som Sophie Elise Isachsen kan tjene penger på å pludre om livets grunnere sider, mens folk som Gunnar Tjomlid – Gunnar R Tjomlid, skepsisblogger, foredragsholder og forfatter av boken "Placebodefekten – Hvorfor alternativ behandling virker som den virker” – har gjort det til et levebrød å henge ut mer eller mindre vanvittige påstander som fremmes på nettet.

”FN vet alt om Jorda, hvorfor skulle de finne på å ha flat-jord kartet som logo?” spør forfatteren av en artikkel i Nyttnorge.com. Ingen av artiklene er signert.
”FN vet alt om Jorda, hvorfor skulle de finne på å ha flat-jord kartet som logo?” spør forfatteren av en artikkel i Nyttnorge.com. Ingen av artiklene er signert. Foto: Skjermdump: Nyttnorge.com

Noen steder har enkle blogger utviklet seg til å bli noe større, og samlet seg store tilhengerskarer. Likt tenkende mennesker samles i cyberspace, utveksler nyheter og erfaringer, og utvikler et selvforsterkende meningsfellesskap.

Vi har sett litt nærmere på den vakre, ville og tildels vanvittige verdenen som finnes der ute. 

Dette er ikke vår første safari-tur: 
Sjekk ut da Tek.no besøkte «Dark Net» »

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (27)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen