Vil utvikle sitt eget operativsystem

Det er ikke første gang det har blitt snakket om å komme med alterntive løsninger til Windows, spesielt i Asia. Diskusjonstemaet ble nå enda mer aktuelt etter at Japan fremla forslaget på en samling for diskusjon av asiatisk økonomi forrige uke. Forslaget gikk ganske enkelt ut på å lage et alternativt operativsystem til MS-Windows.

Alternativet vil trolig bli basert på Linux-kjernen, som kan fritt kan modifiseres og distribueres. Stikkord for et alternativt operativsystem skal være billig, stabilt og driftssikkert.

Talsmenn for Microsoft var ikke spesielt fornøyde med avgjørelsen og sa at markedet og ikke regjering burde avgjøre vinnerne i software-industrien. Selskapets Tom Robertson bekreftet at Microsoft har samarbeidet med Japan for å få landet inn i det såkalte "Government Security Program", der de får kontrollert tilgang til Microsofts kildekode. Dette programmet inkluderer også tekniske råd vedrørende sikkerhet.

Det er ikke bare Microsoft som bør være bekymret over Linux' stadige utbredelse. Det faktum at regjeringer over hele verden ikke bare vurderer, men faktisk satser på Linux, burde kanskje også være et lite faresignal til SCO Group. Selskapet har saksøkt IBM, påstår de har krav på lisenspenger for bruk av Linux og har fornærmet samt lagd bråk med stort sett hele Linux-industrien. Ettersom hverken regjerninger eller større organisasjoner ikke har noe problem med å bygge IT-strategien på Linux, synes dette å indikere at SCOs krav ikke tas spesielt alvorlig.

Ifølge japanske aviser meldes at man regner med å svi av rundt 90 millioner amerikanske dollar på å lage et alterantivt operativsystem.

 

(Kilder: Cnet)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen