Vil utvikle eget Linux Mobile

Eirik Chambe-Eng, styreformann og gründer i norske Trolltech, sier Linux er i støtet som operativsystem for håndholdte datamaskiner og mobiltelefoner. Det nye initiativet tar sikte på å utvikle en Linux-kjerne som kan utnytte prosessorkraften i en mobiltelefon optimalt, og samtidig være gjerrig på strømforbruket.


Selvskudd
PalmSources iver etter å fremme Linux som operativsystem for mobiltelefoner synes merkelig, tatt i betraktning at PalmSource er selskapet som lisensierer ut PalmOS til nettopp dette markedet. Motorolas støtte var ventet. Selskapet har allerede lansert smartmobiler med Linux operativsystem.

Med i initiativet er også programvareselskapene Monta Vista Software og Wind River System. Linux er med sine muligheter og sin lave pris et interessant alternativ for mobilprodusentene.

Tøff konkurranse
Men det er ingen som har tro på at selskap som Nokia vil omfavne Linux. Nokia har valgt Symbian, og utvikler også dette videre. Microsoft har heller ingen planer om å trappe ned kampen om de smarte mobilene med sitt Windows Mobile. Linux Mobile vil like vel kunne vinne mange tilhengere. Mens et Symbian OS koster mellom 5 og 7 dollar per telefon, vil Linux trolig komme godt under dette. Når Motorola snart kommer med flere produkter basert på Linux Mobile vil det vise seg om operativsystemet holder hva det lover.

I så fall kan det bli spikeren i kista for Palm OS på mobil.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen