Viviane Reding ønsker seg lavere SMS-priser mellom EU-landene. (Bilde: EU)

Vil tvinge SMS-prisen i senk

Viviane Reding, kjent som jerndamen bak EUs roamingpristak, slår til igjen. I et intervju med den tyske avisen Der Spiegel sier Reding at EU innen januar vil ha innførtprisreguleringer på SMS, takseringsintervall og datanedlasting. Uttalelsene er gitt i forbindelse med et lengre intervju som vil bli publisert kommende søndag.

– 90 øre per melding

– Prisen på tekstmeldinger i Europa vil bli satt til en maksimumspris på 11 eurocent per melding i Europakommisjonens forslag, sier IT-kommisjonæren til Der Spiegel.

11 eurocent per melding tilsvarer 90 norske øre etter dagens Euro-kurs. I dag koster en melding fra utlandet til Norge 3,99 kr i samtlige europeiske land for både Telenor og Netcom. Et eventuelt EU-vedtak vil også omfatte Norge gjennom EØS-avtalen, og både Telenor og Netcom har tidligere signalisert at de vil bøye seg for EU-reglement som regulerer roamingprisene.

Sekundtaksering og hardere konkurranse på data

I tillegg skal den nye reguleringen inneholde krav om at samtaler blir taksert etter sekund og ikke minutt eller hvert 15. sekund som det fins tilfeller av i dag. Reding varsler også hardere konkurranse på dataroaming, uten å nevne konkrete tiltak som skal gjøre dette mulig.

Viviane Reding vil trolig fremme forslaget om ytterligere regulering for Europaparlamentet straks, dersom reguleringene skal være på plass allerede på nyåret.

(Kilder: Reuters, Mobileburn, Telenor, Netcom)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen