Vil tvinge frem felles mobiltelefonstandardDet er ikke småselskaper som har samlet seg bak initiativet. Her er mmO2, NTT DoCoMo, Orange, SMART Communications, TIM, T-Mobile og Vodafone. I dag stifter de selskapet OMTP for å nå sitt mål.

Ã…pen plattform
OMTP skal ikke selv utvikle et OS, men vil legge frem en del minimumskriterier som må være tilstede i telefonsett som skal operere i deres nett. Målet er at kundene skal ha den samme stabile brukeropplevelsen uavhengig av hvem som har levert telefonen.

Operatørene vil på denne måten tvinge frem en åpen plattform for håndsetprodusenter, programvareutviklere og tilbehørsprodusenter. Samtidig skal det være mulig for de ulike operatørene å tilpasse telefonenes funksjonalitet til spesialtjenester i de ulike nettene.

Eksisterende standarder
OMPT sier de vil bygge på eksisterende standarder, uten at det blir sagt hvilke det dreier seg om. Organisasjonen skal være teknologinøytral, og alle som ønsker det kan yte sine bidrag.

Dersom operatørene får viljen sin vil håndsetprodusentene bli mer som PC-produsentene, der det er boksene som står i sentrum, mens det blir opp til operatørene å besørge OS-et.

Blant andre selskaper som sier de vil støtte OMPT er Amena, Hutchinson/3, KPN, One Austria, SFR og Telenor.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen