Vil telefonavlytte hele nabolag

Alternativ tekst mangler

Stadig flere bytter ut fasttelefon med mobiltelefon. Denne trenden gjør det vanskeligere for politiet å utføre avlytting av telefonsamtaler, fordi du har mulighet til å forflytte både deg selv og telefonen din både under og mellom hver samtale.

I Danmark kan det nå bli enklere for politiet å løse kriminalsaker ved hjelp av telefonavlytting. Landets justisminister, Lene Espersen, er nemlig positiv til et forslag om at politiet skal kunne avlytte samtlige telefonsamtaler innenfor ett geografisk område.

Forslaget innebærer at politiet kan få lov til å skanne et helt område for pågående telefonsamtaler, og deretter avlytte alle samtalene samtidig. Espersen presiserer at denne tillatelsen skal kun gis i helt spesielle tilfeller.

Forslaget er en utfordring med hensyn til personvern. Derfor har Danmarks justisminister sendt forslaget til Strafferettspleieutvalget, som nå har gjort sin vurdering av saken.

Avlytter uskyldige
Utvalget fremhever avlytting av uskyldige personer som én av utfordringene. Avlytting av samtlige telefonsamtaler innenfor ett område vil sannsynligvis innebære at samtaler mellom personer som ikke er mistenkt for kriminell aktivitet også vil bli avlyttet, skriver Mobilsiden.dk. Derfor mener utvalget at det bør foreligge tungtveiende grunner for å gjennomføre en slik avlytting.

På den annen side er det mulig å trekke paralleller mellom en slik masseavlytting og avlytting av offentlige telefonkiosker, en metode politiet allerede benytter i dag. Utvalget peker også på at politiet allerede i dag har mulighet til å gjennomføre masseavlytting ved planlagte terroraksjoner.

Uttalelsene fra det danske Strafferettspleieutvalget vil bli oversendt regjeringen, som så må bestemme om forslaget skal settes ut i livet eller ikke.

(Kilder: Mobilsiden.dk)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen