Vil ta Quicktime til lomma

Kampen mellom aktører som Microsoft, Real og Apple om standarden for medier på datamaskinen har etterhvert eskalert til mobiltelefonens verden. Både RealPlayer og Windows Media Player har hatt sine respektive debuter på mobiltelefonen, og nå har også Apples velkjente Quicktime-programvare kommet i mobil versjon.

Det er den nye versjon 6.5 av Quicktime som har fått på plass støtte for de såkalte 3GPPP-standardene for lyd og video, som har blitt utviklet av organisasjonen med samme navn. Apple håper dermed å åpne for å få høykvalitets film og musikk på mobiltelefonen - og da selvsagt kodet i selskapets eget Quicktime-format.

Mobiltelefoner utstyrt med Quicktime vil blant annet kunne spille av filmer i .3gp-formatet som i dag brukes av Nokias 3650, 7650 og 6600 såvel som Siemens SX1. De vil også ha mulighet for å spille av direktesendt video som sendes over mobilnett basert på både GSM og CDMA.

Det er i første omgang kun telefoner fra de asiatiske operatørene KDDI og Okinawa Cellular som vil utstyres med Quicktime. At det svirrer rundt bilder av Sony Ericssons T608 utstyrt med en Quicktime-logo kan imidlertid tyde på at Apple også har et samarbeid på gang med den svensk-japanske produsenten.


relatert stoff

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen