Vil ta over bredbånd på fly

Alternativ tekst mangler

For noen dager siden skrev vi at Boeing la sin bredbåndstjeneste Connexion på hylla, og at SAS var en av de som måtte legge ned sin bredbåndstjeneste av den grunn. Nå tilbyr ASiQ en hjelpende hånd.

I kjølvannet av Boeings nedleggelse lanserer ASiQ et alternativ for flyselskapene. Alternativet skal ha lavere kostnad enn Boeings Connexion.

- Connexion-løsningen var for langt etter vår tid. Det går ikke an å sammenligne dagens teknologi mot det de lanserte i år 2000. Dagens satelittsystem for fly veier 60 kg mens Connexion rapporterte 350 kg på sitt system. Dette er en viktig faktor for kostnaden. Flyselskap skal også ha betalt 500 000 dollar bare for aktiveringen, sier Ron Chapman, president i ASiQ.

ASiQs pakke skal være kompatibelt med flyenes eksisterende lokale nettverk ombord. Firmaet tilbyr fem års leieavtale som koster flyselskapene mellom 5 til 15 dollar per flytur, alt etter størrelsen på flyet.

ASiQ er uavhengig, og har ikke avtale med en spesiell flyprodusent. Firmaet mener derfor de er de mest konkurransedyktige.

Systemet er ventet å være klart i 2007. ASiQ har sikret seg et ord på World Airlines Entertainment Association-konferansen, en konkurranse for underholdning på fly, i september i år.

(Kilder: ASiQ, VOIP Magazine, Engadget, Telematics Journal)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen