Vil ta betalt for jobbmusikk

Den norske musikkbransjeorganisasjonen TONO har sendt ut skjemaer til mange norske bedrifter, hvor de blir bedt om å oppgi hvordan de ansatte hører på musikk. Skjemaet spør også om datamaskinene bedriften bruker inneholder lydkort, og om de ansatte har tilgang til TV og radio når de er på jobb.

TONO ønsker å ta betalt av alle bedrifter med mer enn 50 ansatte hvor de ansatte hører på musikk på jobb. NHO anbefaler sine medlemsbedrifter å ikke svare på brevet fra TONO, som har rapporteringsfrist satt til 31. desember. NHO har fått mange henvendelser fra bedrifter som ikke er sikre på hva de skal gjøre med brevet.

NHO ønsker å la sine advokater kikke på kravbrevet før de eventuelt vil anbefale sine medlemsbedrifter å svare. - Våre jurister ser nå på dette kravet, og vårt råd til medlemsbedriftene er å avvente dette kravet fra Tono, til vil har kunnet se nøye gjennom om det finnes en juridisk berettigelse for at de skal betale det Tono ber om, sier Finn Langeland, informasjonsdirektør i NHO til NRK.

Kilder: NRK, Dagbladet, Adresseavisen

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen