Vil synliggjøre basestasjoner

Mobilstråling

Stråling fra mobiltelefoner oppgis i watt per kilogram kroppsvekt. Innenfor EU er de høyest tillatte strålingsverdiene 2W/kg.
Det forskes verden over på eventuelle bivirkninger av mobilstråling. Foreløpig er det ikke funnet noen negative effekter av strålingen.
Mobiltelefonen er imidlertid en såpass ny oppfinnelse at det ennå ikke har vært mulig å se på langtidseffektene av mobilbruk.

Norges befolkning ønsker mer informasjon om hvor basestasjoner er plassert her i landet. Dette har Post- og teletilsynet (PT) lagt merke til. Mye av grunnen til dette er at media har satt fokus på stråling. Bekymringen ligger i om stråling kan påvirke oss i større grad enn det vi er klar over i dag, skriver mobilen.no.

Ifølge strategiplanen til PT er kartleggingen av basestasjonene og mulighetene til å publisere dem, noe de vil jobbe med i 2009.

Før har denne informasjonen vært hemmeligholdt fra operatørene av diverse årsaker. Frykt for at informasjonen vil sette rikets sikkerhet i fare, samt ramponering av basestasjonene er et par av årsakene.

El-overfølsomhet

PT meddeler at bakgrunnen til offentliggjøringen er at de ønsker at folk med el-følsomhet eller de som planlegger valg av skoler og barnehager kan få mulighet til å bevisst holde seg unna basestasjonene.

Dette står i Post- og teletilsynets strategidokument for 2009-2011: ”De siste årene har PT opplevd at det stilles flere spørsmål rundt mulige helseeffekter knyttet til bruk av radiofrekvenser. PT vil bidra med målinger som kan være med på å avklare eventuelle helseskadelige effekter knyttet til denne bruken. Slike bidrag fra PT kan være i form av konkrete målinger av stråling eller informasjon om lokasjonen til senderpunkter, men innebærer ikke uttalelser om eventuelle helseeffekter knyttet til eksponering.”

(Kilde: Mobilen.no)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen