Vil styre dialekten til programlederne
Teknofil

Vil styre dialekten til programlederne

I anledning at Melodi Grand Prix går av stabelen for 56. gang i Düsseldorf den 14. mai, har Logitech i samarbeid med Opinion Matters utført en studie av folks TV-vaner rundt talentkonkurranser.

Ønsker mer kontroll

32 prosent av nordmenn som har blitt spurt i undersøkelsen skulle gjerne hatt mer kontroll over TV-sendingen i form av knapper på fjernkontrollen som kan endre kameravinkler, mens 24 prosent kunne tenke seg en mute-knapp som fjerner bestemte sangere i grupper.

Ti prosent skulle også ønske at det var mulig å endre dialekten til programledere via fjernkontrollen for å gjøre dem mer forståelige.

Det er med andre ord ingen grenser for hva folk egentlig kunne tenke seg å kontrollere i slike konkurranser.

Lav toleranseterskel og sangfugler

29 prosent av de spurte ser på en opptreden i maksimalt 20 sekunder før de bytter kanal, mens 30 prosent syns derimot det er irriterende med forstyrrelser som å skru ned volumet.

Så mange som 57 prosent irritererer seg over at noen skifter kanal i reklamepausene.

En god del nordmenn er i tillegg glade i å synge med når de ser på talentkonkurranser – 16 prosent forteller at de eller folk de ser konkurransen sammen med pleier å synge med.

Uante muligheter?

– Det er alltid veldig nyttig å lære mer om folks atferd i hjemmet. Logitechs Harmony-fjernkontroller gjør hjemmeunderholdningen enklere, slik at forbrukerne kan konsentrere seg om å se på TV, sier Robert Jacobsen, som er nordisk salgssjef i Logitech.

Kan folks relativt betydningsfulle ønske eller behov om å kontrollere TV-sendingene i større grad enn tidligere skape grobunn for et hittil lite utforsket marked med skreddersydde TV-opplevelser? Diskuter gjerne i kommentarfeltet under!

Flere forunderlige fakta om Melodi Grand Prix:
  1. Man regner med at over 100 millioner mennesker ser den europeiske finalen i Melodi Grand Prix hvert år.
  2. Melodi Grand Prix er ett av verdens eldste TV-programmer. Den første konkurransen ble sendt fra Sveits i 1956.
  3. Melodi Grand Prix oppstod som følge av den italienske San Remo-festivalen, og var franskmannen Marcel Baisons hjertebarn. Han så konkurransen som en måte å forene landene i etterkrigstidens Europa på.
  4. Tre minutter er den maksimale tiden deltakerne får å gjøre opptredenen sin på.
  5. I de nederlandske finalene i 1956, 1957 og 1958 kunne TV-seerne stemme på sine favorittlåter – men ikke via telefon, gjennom post!
  6. Selv om det har blitt avholdt 55 europeiske Melodi Grand Prix-finaler så langt har det vært 58 vinnere. I 1969 kom fire land på delt førsteplass.
  7. Land som blir satt opp til å opptre som nummer to i den europeiske finalen frykter det verste – en nummer to-sang har aldri vunnet konkurransen, og nå begynner folk å tro at det hviler en forbannelse over plasseringen.
  8. Stjerner som ABBA, Celine Dion, Cliff Richard og Julio Iglesias kan takke Melodi Grand Prix for sin berømmelse.
  9. Vinneren av den europeiske finalen i 1968, det spanske bidraget ”La La La La”, brukte ordet ”La” 138 ganger!
  10. I 1980 var Norges bidrag i den europeiske finalen en sang om utbyggingen av Alta-vassdraget. Finland ville ikke være dårligere, og i 1982 deltok de med en sang som protesterte mot byggingen av et atomkraftverk. Sistnevnte fikk null poeng.

(Kilde: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen