Vil strupe mobilnett i fengslene

Flere amerikanske politikere har tatt til orde for å blokkere mobilnettene i de amerikanske fengslene. Årsaken er frykt for at innsatte skal kunne bruke mobiltelefonen for å styre kriminelle nettverk eller planlegge rømming.

Nå skal fangene i utgangspunktet ikke ha tilgang til mobiltelefon, men korrupte fengselsbetjenter og pårørende på besøk har ved en rekke tilfeller sørget for å smugle mobiltelefoner inn til de innsatte.

Truet til seg fordeler
Senator John Withmire fra Texas fortalte under onsdagens høring at han selv var blitt truet på livet av en fange som satt på dødscelle. Fangen skal ha ringt senatoren ved hjelp av en mobil moren hadde smuglet inn i fengselet, og gjennom flere samtaler truet til seg tjenester.

I et annet tilfelle benyttet en innsatt mobiltelefon da han organiserte drapet på et nøkkelvitne.

Frykter ulempene
Men bruken av såkalte jammere som hindrer mobilbruk møtte også motstand. Enkelte hevdet at jammingen ville blokkere mobilnettet også utenfor fengselsmurene, med fare for at nødsamtaler ikke ville komme frem. Det ble også uttrykt frykt for at utstyret kunne havne i gale hender når fengslene med tiden oppgraderte til ny teknologi, skriver Ars Technica.

Senatet skal senere ta stilling til et lovforslag som tillater fengslene å benytte mobiljammere.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen