Vil stanse skremselspropaganda

Det finnes mange måter du kan tjene penger på. Noen betyr hard jobbing, andre betyr at du slett ikke behøver gjøre noen ting, som for eksempel å selge luft. Slikt salg vil nå Microsoft ha slutt på.

Blir lurt av scareware
Ifølge Ars Technica har Microsoft sett seg lei på at andre mennesker utnytter deres system og deres kunder ved å spre skrekkpropaganda, eller såkalt scareware. Til forskjell fra malware, ondsinnet programvare, så vil ikke scareware utnytte din maskin og legge inn skadelige programmer. Problemet er at de slett ikke gjør noen ting. Koster penger gjør de derimot.

Selskapet Alphared har spesialisert seg på å selge et slikt program kalt Registry Cleaner XP. Dette programmet spres via nett til maskiner med operativsystem fra Microsoft, og advarer deg om at du bør sjekke din maskin for feil. Om du lar maskinen din scanne vil programmet garantert finne kritiske feil. For å løse problemet får du råd om å laste ned et program til 39.95 dollar. De kritiske feilene er derimot bare tull og programmet har ingen nytte.


Scareware-programmer finner garantert feil i maskinen din og fikser de gjerne for en viss sum. Problemet er at feilene bare er oppspinn.

- Tolererer ikke bedrageri
Microsoft og staten Washington har gått til sak mot selskapet og eieren James Reed McCreary, for å spre falske løfter og skremme uvitende kunder. Statsadvokaten i Washington har på sin side lite til overs for denne typen markedsføring.

- Statsadvokatens kontor vil sammen med Microsoft ta fra selskaper muligheten til å spre frykt gjennom scareware og har snudd denne frykten mot dem selv. Vi tolererer ikke alarmerende advarsler eller bedreagerske triks for å lure kunder til å fikse et problem som ikke engang eksisterer, sier Statsadvokaten i Washington, Rob McKenna, ifølge Ars Technica.

Lærepengen for oss vanlige nettbrukere bør vel være at det sjeldent er lønnsomt å kjøpe et produkt vi får anbefalt gjennom Internett.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen