Vil sperre mobilsignaler

På New Zealand har kinoeiere fått nok av folk som ikke klarer å la mobiltelefonen være i fred under filmvisninger. Nå vurderer de lovgyldigheten av å installere utstyr for sperring av mobiltelefonsignaler. Løsningen kan ende opp ved 200 kinosaler rundt om i landet.

- Selv teksting produserer såpass mye lys at det er urettferdig at andre skal finne seg i det, sier talsmann for Motion Pictures Exhibitors Association. Han har selv måttet gå imellom og forhindre slosskamper forårsaket av irriterte kinogjengere.

De verste telefonsynderne har vist seg å være middelaldrende kvinner som svarer på innkommende anrop, og reagerer med sinne når de blir bedt om å skru av mobiltelefonen eller forlate kinosalen. Et annet irritasjonsmoment er folk som tekster med hverandre under filmvisninger.

Det er ikke bare New Zealandere som er frustrerte. I Frankrike fikk kinosaler og teatre i fjor høst gjennomslag for å kunne bruke såkalte støysendere for å blokkere mobiltelefonens signaler. Dette på betingelse av at signalblokkeringen ikke måtte hindre kommunikasjonen utenfor kinosalene eller stå i veien for nødsamtaler.

Hvordan dette skal gjennomføres i praksis er en helt annen sak. Et av problemene er at kinosaler ikke er bygd for et slikt formål og dermed ikke har den nødvendige isolasjonen som må til. Dette vil føre til at signalblokkeringen vil lekke ut og påvirke omverdenen.

Å filtrere ut nødsamtaler fra vanlige samtaler vil også bli en utfordring siden en støysender ikke vil være i stand til å evaluere hva som skal tillates og hva som skal sperres.

En støysender produserer et signal på samme frekvens som det du prøver å forstyrre, og er de fleste steder strengt ulovlig. Den har blant annet blitt misbrukt av hoteller som ønsker å tjene penger på at gjestene ringer fra hotelltelefonen i stedet for sin egen mobiltelefon.

(Kilder: NewsWireless, Yahoo)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen