Vil sperre Itunes for pirater

Apple satser hardt på at du skal laste ned din underholdning fra deres tjeneste Itunes Store. Her ønsker de å tilby både musikk, film og de siste seriene. TV-produsentene vil gjerne være med på leken, men stiller harde krav til Apple.

Vil ha piratsperrer
Ifølge Cnet News vil NBC Universal gjerne distribuere sine TV-show via Itunes. Det betyr at brukere av tjenesten vil få tilgang til populære serier som Heroes, Battlestar Galactica og Late Night with Conan O'Brien. Men først ønsker de at Apple skal blokkere for piratvirksomhet i sin mediespiller.

- Hvis du ser på studier av MP3-spilere, spesielt ledende spillere og den andelen av innholdet på disse som er piratkopiert, så er det enkelt å forstå at det er fullt mulig å legge inn en sperre i programmene innholdet overføres fra, sier ansvarlig for digitale medier hos NBC, George Kliavkoff, ifølge Cnet.

Uttalelsen var et klart hint til Apple som er klart markedsledende innenfor salget av MP3-spillere med sin Ipod.

Frykter prisreduksjon ved digitalisering
Samtidig påpekte han at NBC Universal Television Group gjerne vil samarbeide med Apple, et samarbeide de har hatt tidligere, men foreløpig er frykten for piratkopiering og et eventuelt prisfall for stor.

- Vi vil gjerne distribueres via Itunes, det er en meget forbrukervennlig butikk. Men det er vanskelig for oss å samarbeide med en distribusjonspartner som sier 'Her er innkjøpsprisen og her er utsalgsprisen.' Spesielt når prisen ikke reflekterer verdien på produktet. Bare spør platebransjen hvordan de har merket denne prisutviklingen de siste årene, uttalte Kliavkoff.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen