Vil skrelle mobilen

Vil skrelle mobilen

De færreste kan vel med hånden på hjertet si at de kjenner til og bruker alle funksjonene på mobilen sin. Likevel er de fleste av oss opptatt av mest mulig funksjonalitet når vi skal kjøpe oss ny mobil.

Det har Sofia Svanteson i Ocean Observations sett seg lei på. Hun jobber med å utvikle grafiske grensesnitt til mobiltelefoner og sier til Computer Sweden at hun tror man heller bør fjerne alle undøvendige funksjoner fra mobilene.

Lite brukervennlig

- Se bare på Motorola, som hadde stor salgssuksess med mobilen Razr på grunn av telefonens lekre design. Brukervennligheten var derimot håpløs, og kundene kjøpte seg derfor ikke noen ny Motorola-modell neste gang de skulle ha telefon, sier Svanteson.

Hun mener dagens telefoner er blitt alt for komplekse, og det på bekostning av brukervennligheten. Nokia er skrekkeksempelet på det hun kaller ”funksjonssyken”.

-Nokia har med Symbian S60 hele 29 måter å håndtere en kontakt i adresseboken. Mange er fullstendig unødvendige, som å kopiere innhold til en annen oppføring i adresseboken eller skrive ut kontaktinfoen, sier Svanteson.

Lovende modell

Det skal være morsomt og lystbetont å bruke mobilen. Den skal være en støtte i hverdagen, ikke et nødvendig onde. Nå har mobilutvikleren sett noe hun liker i Palms kommende modell Pre.

- Palm var et nesten dødsdømt selskap som klarte å bytte fokus i siste minutt. Nå er de tvunget til å lage noe som er bedre enn konkurrentene. Ut i fra det jeg har sett har de klart å  lykkes med det Apple ikke har lykkes med i Iphone, så det lover jo godt, sier Svanteson.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen