Vil senke ringeprisen

Om du noen gang har tatt med deg mobiltelefonen din og ditt norske abonnement til utlandet, har du sannsynligvis kommet hjem til en telefonregning som er høyere enn vanlig. Grunnen til dette er at mobiloperatørene tar seg godt betalt for å la deg bruke telefonen din i utlandet. Nå kan disse høye prisene snart være historie, skriver den irske nettavisen RTE.ie.

Irland skal nemlig fremme forslag om å sette ned prisen på utenlandssamtaler, eller til og med fjerne all ekstra kostnad, under neste EU-parlamentsmøte i Brüssel. Om Irland får støtte for sitt forslag, kan det bli like billig å ringe i andre EU-land som det er å ringe når du er hjemme. Det er ventet at mobiloperatørene ikke vil godta dette uten kamp.

Østerrike, som for tiden har EUs formannskap, skal nå undersøke om prisene på utenlandssamtaler kan reduseres. Det irske forslaget støtter dermed opp om EUs informasjons- og mediakommisjonær Viviane Redings arbeid for å kutte de ekstra kostnadene EU-borgerne får når de bruker mobiltelefonen sin i andre EU-land.

EU anklaget i februar i fjor tyske T-Mobile og Vodafone for å ta overbetalt når kunder fra utlandet ville bruke deres nett i Tyskland. I juli var EU-kommisjonen fortsatt ikke fornøyd med prisene, og at de ville sette i gang tiltak om prisene ikke ble satt yttligere ned.

Forslaget om å regulere prisene for utenlandssamtaler må godkjennes av medlemslandene og EU-parlamentet før det kan settes i gang tiltak. EU-kommisjonen skal møtes denne uken.

(Kilde: RTE.ie)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen