Vil øke fokuset på sikkerhet

Microsofts "Trustworthy computing" er ment å sette sikkerhetsstandarder i utviklingen av selve applikasjonen, men også legge til rette for enkel retting av mulige sikkerhetshull. De siste månedene har Microsoft forsøkt å gjøre kundene mer oppmerksomme på sikkerhetsoppdateringer og tilbudt automatisk nedlasting og installasjon av "patcher" etterhvert som de blir tilgjengelig gjennom Windows Update.

Faktum er at mange faktisk fortsatt ikke installerer disse sikkerhetsoppdateringene. I mange tilfeller utsettes installasjonen fordi man holder på med noe annet og kanskje ikke vil restarte datamaskinen som følge av oppdateringen. I verste fall blir "patchen" aldri installert, men for sen installasjon kan også få fatale følger ettersom angripere og ormer/virus gjerne er gode til å utnytte ferske sikkerhetshull. Et godt eksempel på hvor dårlige flesteparten er til å installere "patcher" fikk vi ved spredningen av Code Red, som utnyttet et gammelt hull i Internet Information Service.

Hos Microsoft planlegges det i disse dager et nytt initiativ som skal få brukerne til å tenke sikkerhet i nye baner - og ikke bare via Windows Update. Fokuset på brannmurer skal økes og en av mulighetene er å bruke Internet Connection Firewall, som ligger innbakt i siste versjoner av Windows. Foreløpig ser det ut som om mange brukere synes brannmurproblematikk er alt for komplisert til å bry seg med og resultatet blir dermed gjerne at man surfer rundt på nettet med titalls porter åpne. Dersom man attpåtil ikke har installert nødvendige sikkerhetsoppdateringer, mangler passord på brukerkontoen og kanskje også har delt disker og kataloger på det lokale systemet, er man et attraktivt offer angrep.

Et av de siste publikasjonene på Microsoft.com som er en del av ny strategi kan du lese her: 3 steps to help ensure your PC is protected.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen