Vil også være med på virtualisering

Virtualiseringsteknologien refereres til som "Virtual Partitions" eller "vPars". På samme måte som med annen virtualiseringsteknologi kan man installere flere operativsystemer på samme maskin og kjøre disse samtidig. Forskjellen fra eksempelvis VMware og XenSource er at man er begrenset til HP-UX.

Hewlett-Packard kommer til å gjøre virtualisering tilgjengelig ved hjelp av en "patch" til HP-UX 11iv2. Denne vil være klar for lansering i løpet av juli.

Slik teknologi skal ha vært etterspurt fra HPs kunder i lengre tid, men etter HP World 2004 skal behovet ha vært såpass fremtredende at man ikke hadde noe valg.

Virtual Partitions vil gjøre systemene enda mer kostnadseffektive og konkurransedyktige - kanskje spesielt i forhold til konkurrenter fra IBM og Sun Microsystems/Fujitsu. Teknologien er spesielt rettet mot Integrity-serien som benytter Intel Itanium.

På samme tidspunkt som vPars lanseres (juli), vil HP introdusere "Secure Resource Partitions". Dette er en spesiell styringsprogramvare for andre applikasjoner slik at disse kjører på en trygg og effektiv måte.

Neste år kommer virtualiseringsteknologi sterkt også på x86-plattform - både fra Intel og AMD.

(Kilde: ITWorld)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen