Vil Nintendo inn i mobilmarkedet?

Denne tok Nintendo patent på
Denne tok Nintendo patent på

Nintendo har laget både stasjonære og bærbare spillemaskiner. Men noen Nintendo-mobil har aldri sett dagslys. Nå viser det seg imidlertid at Nintendo søkte på et patent på en spillmobil allerede i 2001.

Av en eller annen grunn har United States Patent and Trademark Office drøyd til i juni 2006 med å godkjenne enheten, og designen har kanskje blitt gammeldags i mellomtiden. Men prinsippet fungerer kanskje fortsatt.

Nintendo-mobilen har en klassisk design, men mellom tastene og skjermen finner vi de velkjente Nintendo-knappene. Nemlig piltaster, og de legendariske A- og B-tastene.

På skjermskuddene som er med i patentpapirene ser vi at Super Mario og andre spill er på plass i menyene. Mens du spiller kan du sjekke dekningen og batteristatusen, i tillegg til å håndtere innkommende samtaler.

Om Nintendo fortsatt vil lage en spillkonsoll med innebygde telefonkontroller vites ikke. Men om de gjør det kan det jo bli morsomt å se Nokias N-Gage i konkurranse med selveste Nintendo, som har laget alt fra kortstokker på slutten av 1800-tallet til spillkonsoller i dag.

(Kilder: Engadget.com, USPTO)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen