Vil Microsoft kuppe Apple?

I dag starter Apple sin Worldwide Developer Conference (WWDC) i San Francisco. Det er allerede skapt store forventninger til denne konferansen. Om ikke Steve Jobs viser frem og lanserer den nye utgaven av Iphone, så vil han utvilsomt skuffe mange. Det forventes også at han gir en forsmak på Apple sitt nyeste operativsystem som skal lanseres neste år. Begge disse sakene vil utvilsom skape overskrifter i både små og store nyheter.

Steve Jobs er ikke alene om å like å havne i avisenes overskrifter, og nå sprer ryktene seg om at Microsoft vil forsøke å kuppe Apple sin lansering.

Satset på HD-DVD
Microsoft var lenge en ivrig støttespiller av Toshiba sitt HD-DVD-format. Med eksterne spillere til sin konsoll Xbox 360 håpet de at dette formatet skulle bli ditt primærsystem for å spille av film i høy kvalitet. Eventyret ente med at Microsoft måtte selge sitt restlager med eksterne spillere for spottpris tidligere i år da Toshiba annonserte at de ga opp kampen mot Sonys Blu-ray-format.

Etter dette ble det uklart hva Microsoft ville satse på. Selv sa de at de ville vurdere å lansere online-tjenester slik at du kan laste ned HD-film direkte til din konsoll. Andre mente derimot at selskapet ble nødt til å få på plass en Blu-ray-spiller til konsollen.


Microsoft la ut restlageret av HD-DVD-spillere til Xbox på billigsalg da Toshiba ga opp kampen mot Sony.

Blu-ray til jul?
Ifølge Gizmodo er det store muligheter for at Microsoft i første rekke vil velge det siste av disse to alternativene, og det muligens allerede i dag. En anonym tipser påstår at Microsoft vil forsøke å kuppe Apple sin lansering med en slik nyhet.

- Jeg har en nær venn som jobber hos Microsoft. Tidligere jobbet han på HD-DVD-avdelingen, nå jobber han på underholdningsavdelingen med blant annet Xbox og Zune. Han fortalte meg at Microsoft vil forsøke å overgå Apple med en pressemelding mandag en time før WWDC om at Xbox 360 vil få Blu-ray innen jul. Prisen vil bli billigere enn dagens Elite-versjon, men noen fler detaljer kunne jeg ikke få tak i, skrev tipseren per Email til nettstedet Crunchgear.

Om dette stemmer så vil det utvilsomt bli en stor nyhet. Det spørs likevel om interessen vil bli like stor for dette, som for funksjonene i en eventuell ny Iphone.

Ikke første gang ryktene går
Om det er hold i ryktet gjenstår å se, men det er ikke første gang ryktene har gått om Blu-ray-funksjon på Xbox 360. Ifølge tidligere rykter skulle en slik funksjon allerede vært på plass i mai i år. Det skulle være unødvendig å bemerke at dette ryktet ikke stemte.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen